Hold fliserne rene

I forbindelse med byggeri af nye boliger, laves der ofte en ny, flot og dyr flisebelægning.

Det er typisk tykke fliser eller belægningssten i indkørslen og nogen lidt tyndere terrassefliser, eller igen belægningssten på terrassen, men mange vælge også at få lagt fliser hele vejen rundt om huset, så der er en flisegang hele vejen rundt.

Der laves også typisk en lille indgang fra fortovet og op til hoveddøren, og afhængigt af grundens hældning, kan der bygges støttemure.

Alt det beton er super godt til at tiltrække flisepest, mos og alger, og i stedet for at vente på at algerne kommer, og herefter skal til kæmpe med af fjerne dem – for de kommer og det er helt sikkert, så kan du i stedet klare en forebyggende behandling.

En forebyggende behandling med algerens der trækker ind i betonflisernes overflade og bekæmper alger og mos, betyder at overfladen holdes fin grå, som da fliserne blev lagt.

Hvis du ønsker at passe endnu bedre på dine fliser, kan en imprægnering af fliser holde mos, alger, flisepest og andet skidt væk fra flisernes overflade i op til 15 år.

Det betyder mindre vedligeholdelse og meget mere tid til afslapning og tid til at nyde det nye hus og den nye have.

Derfor vælger mange den løsning med at få imprægneret flisernes overflade, så de bliver vandafvisende og med en overflade der gør at mos, flisepest og alger ikke kan få fat.

Se mere om rensning og algebehandling af fliser her.